PROSTOR

V treh, med sabo povezanih prostorih, lahko sprejmemo večje družbe, ki si želijo dobre hrane in pijače ob različnih priložnostih: poroke, praznovanja življenjskih jubilejev, birme, poslovne zabave, sedmine itd. Prostor imamo tudi za glasbeno skupino in ples, ob lepem vremenu pa lahko posedite tudi v hladni senci na vrtu.

HRANA

Postregli vam bomo s tipično domačo hrano in pijačo.

Na domačem narezku tako ne bo manjkalo, mesa iz tunke, salame, sira, kuhane klobase, namazov, sezonske zelenjave, itd. Seveda pa je nepogrešljiv del narezka tudi domač kruh.

Po predhodnem naročilu vam nudimo tudi kosila in pojedine za različne priložnosti.

V zimskem času so zelo tipične domače koline, kjer vam za začetek postrežemo kostno juho, nato krvavice, pečenice, pečene svinjske zarebrnice in sočno pečenko. Priloge so prav tako značilne za slovenske gorice, z ocvirki zabeljen fižol, kislo zelje , kisla repa, zabeljen krompir v kosih.

Na koncu za sladokusce ne manjka štajerska gibanica, jabolčni ali sirovi zavitki, vloženo sadje s smetano ali palačinke z različnimi nadevi.

V jesenskih dneh, ko vre sladek mošt v vinski kleti, pa vam lahko pripravimo tudi kostanjev piknik.

OKOLICA

Če imate voljo do hoje lahko obiščete 10 minut oddaljeno gotsko cerkev na Gorci. V poletnih dneh ob vikendih so odprta vhodna vrata cerkve. Tako lahko občudujete lepo notranjost in preberete kratko zgodovino te znane romarske cerkve. Občudujete pa lahko tudi čudovit razgled na Maribor in Dravsko polje. Ob lepem vremenu seže pogled vse do koroških in pohorskih hribov ter Boča in Donačke gore.

Več o ponudbi in znamenitostih kraja si lahko preberete na spletni strani www.malecnik.si. Poglejte si tudi predstavitveni video Malečnika iz istoimenske spletne strani.

Malecnik grb MALI(klik na sliko je povezava s spletno stranjo)

Save

Save

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com